Pavle Jovanović Quartet

P

16. listopada 2021. / 21 sat / Runda / Osijek

Pavle Jovanović Quartet svira mračnu i energičnu, originalnu muziku koja se temelji na jeziku jazza i improvizirane muzike. Sastav svira kontrolirano a eksplozivno i možda je najizrazitija karakteristika njihove muzike, kako bi to rekao filozof Goran Starčević – »sloboda izborena vještinom vrhunskog zanatstva«. Uz Pavla Jovanovića, gitarista i kompozitora koji se iskazao djelujući u nekonvencionalnijim, eksperimentalnijim, avanturističkijim sastavima-kolektivima i projektima vrlo živog novog hrvatskog jazza (Cromatik 5, PEEK 3, Abstract Construction Collective), surađujući s Grgurom Savićem, Krunoslavom Levačićem, Lukom Žužićem, Zoranom Ščekićem, Nenadom Sinkauzom i drugima, u kvartetu sviraju renomirani jazz muzičari mlađe i srednje generacije – Vojkan Jocić na saksofonu, Ivar Roban Križić na kontrabasu i Borko Rupena na bubnjevima. U toj postavi sastav snima album »Fallout« s autorskim skladbama Pavla Jovanovića koji bi trebao biti objavljen uskoro.

Dogovarajući nastup s vlasnikom jednog zagrebačkog jazz kluba, Pavle mu je prije koncerta u poruci napisao: »Sviramo originale moje! Bit ćemo najbolji!«

Na koncertu u Osijeku Ivara Robana Križića će na kontrabasu zamijeniti Zvonimir Šestak. Kvartet će tako nastupiti u sastavu:

Pavle Jovanović – el. gitara

Vojkan Jocić – tenor saksofon

Zvonimir Šestak – kontrabas

Borko Rupena – bubnjevi

Ulaz slobodan

Organizator: M-art

Autor

Nemo Časopis

Kategorije

Objave